if you hate the world and you hate what you see, say after me

 
i love that song

We only part to meet again


Tjoho

Haft typ världens bästa fredag. Kvällen tillbringades med ingen mindre än Olivia knullis Sörman<3
Vi började kvällen som vi planerat, med massor av godis och Astrid Lindgren filmer, men det höll inte så länge haha! Slutade med att vi hoppade runt till gó musik och spelade wow innan vi total däckade. (a)
 
Om en liten stund ska vi åka upp till stallet! Daphne har vilat i princip hela veckan förutom att Linda satt en stund på honom i onsdags. Jag ska iallafall rida ut en kortis och sen lite i ridhuset, hoppas Elinor kan filma :D
 
Han har varit på så konstigt humör, dryg och off. Skiter i att lyssna och gör som han vill, tjuckis. Får se om det ändras när han fått springa av sig lite. :)
 

.


Jag lyser med min frånvaro

Har inte orkat, haft tid eller haft nåt att blogga om de senaste dagarna. Har inte ridit Daphne sen i söndags(?).. kan skriva lite längre om det när jag sitter vid datorn!
Skolan tar kål på mig och jag orkar verkligen inte mer, vore de inte för dendär ponnyjäveln hade jag gett upp för längesen. Tur i oturen att han finns typ.


Happy day

När alarmet ringde 07.30 imorse riktigt skuttade jag upp ur sängen!


HAHAHAHAH skojar.

Daphne var superfin att rida idag, väldigt framåt och jättelätt i handen. Red intensivt i en timme så det fick räcka, han var svettig och helt slut haha. Mycket galopp och trav i högt tempo!

Nu är jag hemma med tjejerna, vi har ätit tacos och kollat på film. Den ena sover och den andra sitter med min dator. Åker till Olivia när jag är färdig här, wow it is!

Daphni gillar macka


Planer

Morgondagen ser ut såhär
 
Åker till stallet vid 8 och släpper ut hästarna, Daphne får stanna inne så han kan vara med när jag äter frukost hihi. Därefter ska jag rida Daphne länge i ridhuset, helst 1,5 timme men vi får se vad jag hinner! Mockar lite extra noga och fixar hans mat innan bussen går hemåt vid 11.49
När jag kommer hem kommer också Matilda en liten stund, jag ska även försöka vila lite för kl.16 ska jag jobba igen.
 
Hade igentligen verkligen velat åka till vissmålen och titta när Elinor och Maja hoppar.. får se! Det kanske går att klämma in det med! :D
 
 
Var längesen jag hoppade min köttbulle nu.. ska rida ett par ordentliga dressyrpass sen får han nog faktiskt skutta lite nån dag!

uppdaterat

Har uppdaterat, eller snarare skrivit om presentationen, kände för att skriva lite så ja. Ni kan ju kika om ni känner för det, varnar er dock - jag är djup ikväll. Haha!
 

Ponnyakuten - vadfan hände?

Jag kollar på ponnyakuten när jag får tid på svtplay och har änsålänge sett alla avsnitt av årets sässong. 
 
För det första, inte en enda jävel av ungarna vet ett piss om hur man rider. "Mitt problem är att min ponny fattar fel galopp, och det kan ju vara lite farligt". HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA det tog typ en kvart för ungen att sitta upp oså gnäller hon på att pollen går iväg? Vem orkar stå där o vänta? Få sparkar av fötter på rumpan när hon kravlar sig upp, inte konstigt att ponnyn bockar.
Helt seriöst, har ni sett programmet? Jag säger inte att jag rider nåt särskilt bra, men jag vet iallafall hur man fattar galopp och sitter på rätt sittben^^
 
"Min ponny är divig och tror att han är bäst". Visst så kan det vara, men hur lätt är det för din ponny att veta att han inte ska springa ifrån dig när ditt kroppsspråk säger "varsågod, ta all plats du behöver, spring om du vill!" Det är inte konstigt att han inte har någon respekt för tjejen när hon inte är något att respektera. 
 
Klagar på att ponnyn bockar av henne och att den är stirrig. Jag hade inte heller känt mig särskilt lugn eller ens velat ha någon på min rygg om jag hela tiden har någon som hänger mig i munnen och får gå med huvudet bland molnen. Som Tobbe själv sa kan inte nån av ungarna rida sina ponnyer i form, och helt ärligt tror jag att det är grunden till många av problemen. Inte just att de inte går i form kanske men faktumet att ingen av ponnierna blir ridna särskilt bra. 
 
Omg jag vill bara åka dit och skrika åt dom hur dom ska göra HAHAHAHA. Nu låter det som att jag tror att jag kan allt igen men helt seriöst, din ponny stannar och vägrar gå och då vänder du dig mot den och drar för kung och fosterland i grimskaftet. Tror du på allvar att en dragkamp kommer lösa problemet?
 
Hoppas verkligen de alla lärde sig rida på lägret, för dethär är verkligen pinsamt. 
 
Jag var tvungen att få detta ur mig, tycker synd om Tobbe som fick träna dom ungarna. Gud vad elak jag är, men alltså, det är ju sant?

Blev inte riktigt som jag tänkt

Gick snabbt och smidigt att göra stallet igår, tyvärr var det inte lika smidigt att få in hästarna.

Gick ut i hagen och Daphne kom fram som vanligt, jag ville dock ta Cornelia först för hon stod längre ner. Det var inte smart gjort av mig för när jag närmade mig C brallar hon iväg och tar Daphne med sig, dröjer inte länge förens alla hästar springer. Försökte få tag på dom men var inte jättepepp på att stå där i djupsnö, bråttom hade jag med. Sket i idioterna och åkte hem haha, vi får nog sära på D och C för jag tänker inte jaga runt på honom.

Matilda räddade min alla hjärtans-dag med sin bästhet.

Nu är jag hemma med Nikki o Bonnie, har dem till ca 22 ikväll. Sen har jag dem imon ett par timmar med, rik chey jao.


Happy valentines-day!

Sitter på bussen påväg till stallet. Har stallet idag + att jag ska rida Daphne och Cornelia. Om underlaget på fältet tillåter får Cornelia gå där, Daphne rider jag nog i ridhuset och avslutar med uteritt.

Ikväll ska jag sova hos tildis, tror min alla hjärtans dag blir bra.


fint

 

wow, sleep, vakna, work

För det första så har mina wow-skills stigit nåt otroligt, jag vet att du håller med mig Olivia. Jag kommer bli en bra wowware i framtiden jappjapp. 
Spelade alltså wow igår kväll med finispinis livvis, sen sov jag gott. Jag vaknade runt 12 och spelade lite mer wow, men sen ville Olivia spela så då spelade jag mw3. Det var kul. Sen åkte jag och hämtade barn på dagis, vi käkade på donken och bara nån timme senare sov barnet gott i soffan.<3 Nu är jag hemma och ja, .. gör inget. HAHAHA
 
Linda red Daphne idag och eftersom jag inte hört något antar jag att de båda lever iallafall, det är posetivt. :)
Imorgon har jag stallet, ska upp tidigt och gosa massa med mitt hjärta. Är inne i nån jobbig period där jag bara älskar honom massa, kan inte titta på honom utan att typ gråta.
 
 

jag har världens bästa ponny

Daphne gick så jäkla bra på Anneträningen igår! Så duktig är han min bäbis<3
Vi tränade på att rida rakt och sen red vi skänkelvikningar. Han släppte så fint och var riktigt trött efter träningen.
 
Så roligt att träna för just Anne för hon säger så himla mycket snälla & fina saker om Daphne, haha.♥
 
Gick toppen att rida idag med, han var lite trött sen igår.. stod och sov på gången och ville väldigt gärna mysa med huvudet lutat mot min mage<3 Han piggnade till lite längre in i ridpasset, red inget speciellt utan red lite samma övning som igår. 
 

Träna för anne!

Tjululu
Vi hörs senare!


Kan ingen bara ge mig?


jag vill ha sommar



rubrik

Jag är verkligen ledsen för dethär med sadel.. har inte kunnat rida ordentligt på hur länge som helst eftersom jag int e har nån sadel. Han är så sjukt stark nu så det är svårt att rida barbacka när han kör ut bogarna hela tiden och piper iväg.
 
Har gjort så gott jag kunnat de senaste dagarna nu iallafall! Idag fick han gå ett pass på kandarstången för att få fram lite känslighet och den där góa runda formen.<3 Han var nöjd med det! Låter säkert jättehemskt att jag rider med bara en stång i munnen, men Daphne tycker faktiskt om det! Ska filma nån dag och visa er. :)
Hoppade även upp på Emmas (stalltjej) ponny Mac Wonder och lossade honom lite. Det är inte lätt när man inte haft ponnyn så länge att veta hur man ska bära sig åt för att få den på tygel osv, men jag tror hon lär sig det snart! Riktigt fin ponny.

Daphnes överskottsenergi bubblade upp i slutet på ridpasset då han helt plötsligt for iväg i galopp haha! Söt var han att sitta på då, fick trots stången korta upp tyglarna o hålla i ordentligt för att han inte skulle typ välta i svängarna ? HAHAHA
 

Sadelutprovningen

Gick inte som jag hade tänkt mig. :(
Det visade sig att min ponny helt enkelt har för kort rygg för att ha dressyrsadel, haha! Sadelutprovaren, som även var sadelmakare, trodde hon hade hopp/allroundsadel som passar honom, men jag skulle aldrig få för mig att köpa det då det går lika bra att rida barbacka då. Anledningen till att jag vill ha en sadel är för att få stöd så jag i min tur kan ge Daphne mer stöd när det gäller lite svårare saker i dressyren och för att man inte får tävla utan, inget annat. Jag hoppar i princip alltid barbacka då det både är roligare och känns bättre, likaså när jag rider ut.
 
Hon visste dock om en dressyrsadel som kunde passa honom. Hon själv hade tyvärr ingen hemma, men tyckte jag skulle leta upp en och köpa den på öppet köp så hon kan prova den på honom! Krångligt, eftersom de sadlarna jag hittat finns i stockholm/umeå.. får lösa det på nåt sätt, enda utvägen ju! Så är det nån som vet någon som säljer en Globus Clic dressyrsadel, vid och 16,5" kan ni ju hojta till.
 
Det kommer tråkigt nog aldrig finnas en sadel som ligger 100% på honom, men jag hoppas jag hittar en som jag kan rida i iallafall.
 
Gud vad mycket det är som ska stämma när man ska hitta sadel, jag har lärt mig massor och kommer typ kolla allas sadlar, ligger en sadel ann på ländryggen/bogarna kan det leda till allvarliga skador. 
 
 

Bry er inte om "hej"

Ska nu gå på bio med Matilda, texas chainsaw - skräckfilm :s
Kommer dö så hårt.

Dagen har varit för bra, slutade klockan 10 och har badat på rosenlund hela dagen typ:)))
Linda red Daphne!

Imon kommer sadelutprovaren till stallet, wihooooo


hej

 

Heh

Såg nu när jag läste igenom inlägget att det var fel överallt.. Ä där de ska vara Å, punkter där det ska vara komma. Hmf, lite trött kanske? Med dessa bilder säger jag gonatt!


Kan inte sova så bloggar väl dä

Har jobbat hela kvällen och nu är jag helt slut. Klockan är 00.07 och jag kan inte sova, najz.

Daphne har så mycket energi sä jag vet inte vad. Idag red jag iallafall på fältet, slutade tidigt p.g.a nationella prov. Med graman. 80% av ridpasset bestod av dragkamp med gramanen som offer, han var inte alls på humör faktiskt. Efter massvis av smärtsam galopp (för mina fingrar) gav han efter litegranna. Men trots att han flåsade, var svettig och verkade trött först hade han massor med energi kvar och höll nästan på att snubbla på sig själv på hemvägen.. Tog ut honom i stallhagen en stund så han fick busa lite iallafall, tränade på sidepassen med som nästan sitter! Han behöver bara tvära lite mer. :)

Nu måste jag faktiskt sova. Hatar det där jävla helvetes stället där folket känner både stress och ångest, där man bara gör hemska saker och vill inget hellre än där ifrån - platsen som även är känd som s k o l a n.



bilder från i sommras

Söt är han<3
 

despicable me

Daphne fick vila idag p.g.a min oöverkomliga trötthet. Orkar inte att han ska bli lidande för att skolan och resten av livet sakta men säkert dödar mig. 
 
Har alltså inte gjort något speciellt idag, förutom att långsamt traska runt på a6 en kort stund med Olivia. Försökte hitta ett par jeans men lyckades inte.. har igentligen 3 par som jag kan använda, men de 2 svarta behöver färgas och de blåa måste sys in nertill, jobbigt!
 
Imorgon ska jag iallafall till stallet och rida ett långt pass i ridhuset med mycket skritt, precis som igår. Han ska vara fin till sportlovet och till WE-träningen som vi ska på!

 
Nu ska jag sova haha. Japp, kl. halv 9.. i like it

3/2

Åkte en sväng med pappa på förmiddagen, först till intersport, sen till ikea och sist åkte vi o handlade!
Köpte nya kortbrallor och fjortisbyxor, nivet - svarta långbrallor med vita ränder? Hur jävla sköna somhelst<3 Måste dock sy in dem typ en meter innan jag kan använda dem..
På ikea köpte jag lite småsaker till stallet, saxar, diskborste åså. En taklampa, en spegel och ljus till mitt ruuum. 
Ah och sen i affären köpte vi mjölk, smör, schampo HAHAHAHAHA SKOJAR BARA
 
Sen åkte jag till världens mysigastegosigastebästasteunderbaraste ponny som är bästbästbäst och jag älskar honom SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket. 
 
Red med sadel, delat bett och ingen nosgrimma hahaa! Vet igentligen inte vad jag tänkte men det gick faktiskt riktigt bra! La inte så mycket vikt på just formen utan jobbade på att han skulle vara med ordentligt med bakbenen, flyttade en massor och red i ett friskt tempo. Han var supermega pigg och ville bara trava snabbare o snabbare. Skrittade mycket och efter en stund bara släppte allt.. han sökte sig verkligen neråt och var jättemjuk hela han
Galoppen som inte gick så bra till en början var mest i uppvärmningssyfte så den räknas inte haha.
En bom låg framme så gick och tränade lite på att flytta över den (we-jox). Svårt tyckte köttbullen men efter ett par gånger flyttade han skitsnabbt rakt över, då fick han massa beröm och sen lämnade vi det! 
Fattade nån galopp och red bara på en volt så han inte smet iväg, gick fint och han tog en låg o fin form. 
 
Eftersom det fortfarande var ljust ute när jag lämnade ridhuset måste man ju passa på att rida ut, så vi galoppade lite på fyrkanten. Inte det lättaste när vi vände hemåt, men det gick bra.<3
 

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA


 

Uteritt x2

Lilla Dzasti var så duktig så, jättebusig och söt. Red helt kravlöst bara fram och tillbaka på en sträcka där det var bra underlag. Hon busade till det ett par gånger genom att göra den såkallade "Dzasti-bockserien", typ vagga fram o tillbaka? HAHA<3
Myste lite med bästaste mickekillen innan jag åkte vidare till Daphne, skitponnyn<3
 
 
Sen red jag också ut på min fina kille. Tänkte rida till vissmålen först men det ligger en stock över bron som man måste hoppa över, och bron var alldeles för hal. Red runt lite i terränghagen istället sen galopperade vi i stortsett hela vägen till ridhuset. Skulle bara avsluta snabbt i ridhuset men Sara såg så ridsugen ut (hennes ponny är skadad och får endast skrittas) så hon fick rida lite hihi! Jag har världens bästa ponny, även om han är dryg och gärna drar iväg med mig<3
 
 

Dag 18: en kändis vars garderob du skulle vilja ha

 Oj, ingen aning! Man ser ju inte alltför ofta kändisar i deras hemma-miljö, där de antagligen har sina egna kläder. På fester osv tror jag de har kläder som producenter har fixat fram, räknas de? 
 
Taylor momsen, Kristen stewart eller Emma watson kanske!

Varför pluggar jag inte?

Haha, är ju inte precis ensam hela helgen för att det är kul.. varje sak i min kropp jobbar emot pluggandet.
Jaja, får ta tag i de där iallafall!

Ska upp och rida Dzasti om en stund, hihi sååå kul! Saknar gosemicro också.<3
Sen ska jag rida Daphnus med, får se vad jag hittar på med honom. :)


 
Visst är han för fin? 
Som ni ser så åkte schabraket bak, det har inga flärpar som man fäster i stropparna.. annars är det ett galet snyggt schabrak! Inte heller alltför lätt att rida på ett fält med en överspeedad ponny haha. 
Tack till Elinor som knäppte fina bilder och frös fingrarna av sig.<3

Trött som in i bajs

Vill sovasovasova.. men måste plugga moppe! har bestämt mig för att stanna hemma hela helgen och plugga, vill inte gå en dag i vår utan moppe. 
 
Om en stund kommer en liten bildbomb upp!
 
 
Saknar bäbisvovvisen<3

Daphne igår & idag

Igår tränade vi somsagt från marken! Började med att gå igenom lite basic, stanna, backa, inkallning, trav&galopp från sidan. Han var piggelin och galoppen bestod mest av hopp x)
Sen började jag lite smått träna på sidepass-away. Nh-språk, det betyder helt enkelt att han flyttar i sidleds ifrån mig! I början ville han bara backa så fick visa ett par gånger att det är mer framåt jag menar, eftersom han ska sätta frambenet närmast mig framför det andra benet. Efter några gånger fattade han vad han skulle göra! Avslutade då. :)
 
För ett tag sen började jag även med att försöka lära honom hitta formen i löslongering genom att ge "sänka huvudet"-komandot samtidigt som han gick på en volt runt mig. Fortsatte på det igår och han hade inte glömt vad jag vill! Verkar som att han fattar att jag inte menar att han ska gå med nosen i backen, men att han ska krypa in lite med nosen och sänka halsen för det var de han gjorde. Duktig ponny!
 
 
Idag red jag dressyr på en VÄLDIGT pigg ponny med överskottsenergi haha. Han var fin och mjuk i sidorna, men stark som en oxe. Har inte ridit dressyr på 3 dagar så det är kanske inte så konstigt. ;)
Gjorde inget speciellt utan red mest för att han skulle lossa lite. Red ut en sväng sen och lät honom galoppera av sig lite! Glad ponnyhäst.<3

RSS 2.0