skulle inte sitta fel med lite sommar! fina häst<3

 

Nyårslöfte?!

Heter de så hahha?
 
Årets nyårslöfte var att Daphne skulle lära sig stegra, och de lärde han sig i somras redan.. både från marken och uppifrån! Men 2013 då? Hmm..
 
Jag tror de blir att han ska lära sig ligg, men om jag vill ha en större utmaning (han har redan lagt sig på komando 3gånger) kanske jag borde ta att vi inte ska bråka så mycket som vi gör? Det är verkligen något vi måste jobba på! Ibland är det bara jag som är dum och för krävande, men många gånger är det faktiskt han som är riktigt dryg och orättvis.. vi måste hitta ett mellanting och lära oss kompromissa! Nu låter det som om jag pratar om en person haha.. 
 
 
Har ju hela dagen på mig att bestämma mig, får väl se helt enkelt!

@the moment


30/12 Daphni

Intervallerna gick bra, han var lite lat men bröt inte av någon gång. Tänkte köra intervaller varannan dag nu och varannan dag lugna pass med mest skritt. Han har fått världens kulmage och tappat kondition.. 
Red med graman bara för att han inte skulle bråka om vart huvudet skulle vara utan koncentrera sig på att hålla en jämn galopp! Skrittade tillbaka på en nöjd och lite svettig powni.<3
 
 
HEJJA DUTTI HEST!
 

Tagga intervallträning!


Hello beautiful


Woops

Har inte orkat blogga de senaste dagarna, och orkar faktiskt inte berätta vad jag gjort då det ändå inte är nåt speciellt. 
Idag vaknade jag iallafall hos Matilda, hon följde med mig till stallet och sen hjälpte hon mig flytta från mitt rum till min storasysters rum! Så underbart, underbart är de.<3 
Ni som har varit hos mig vet ju att mitt rum är väldigt litet, men nu kan jag andas. Det blir ganska fint här inne men måste köpa lite småsaker och komma på hur jag ska möblera. :)
 
Daphne vilade igår och idag gick vi bara en promenad på typ 10minuter hehe, han får nog vila lite till för han har varit så himla tjurig ett tag nu DEN IDÉN SPRACK. 
skulle laddat upp bilder, om de ville funka. -.-

7/1 2012

Dumma mig som tog bort typ alla bilder bara för att han gick som en jävla ko. Hade varit kul att ha nu ändå.. trots att jag verkligen inte kunde rida honom då. Detta är alltså ögonblicksbilder typ. Har ett par filmer med, men det tänker jag verkligen inte visa haha.. ser inte bra ut vill jag säga. Det roliga är att jag ändå var ganska stolt över detta ridpasset, ja menar, han höll ju ner huvudet några gånger iallafall?
 





 
Haha, älskade häst. Jag var inte särskilt glad på honom då hehe, men bäst är han ju alltid.

Love is when you have a hundred reasons to leave someone, but you still look for one reason to fight for them

 



Daphne 26/12

Då han lite oplanerat fick vila igår ville jag inte rida för hårt idag då han inte är riktigt igång än.. måste ta tag i det här nu! 
 
Red barbacka i ridhuset, vad annars när man inte har nån sadel?-.-, och la mest fokus på att han skulle släppa efter lite. Han blir så äckligt seg, stark och stel när han vilar.. han släppte faktiskt helt okej på slutet. I sista arbetstraven hade han ganska fin form. :)
 
 

mini julafton

Åååååh fick så fina julklappar!! Eller ah, Daphne rättare sagt.. men de är så de ska vara.<3 

Jag Han fick en ljusrosa discogrimma & pelham-deltan av Maja och en boll (sån som man tränar med) & en godis slick av Elinor. Kul att det var typ exakt de sakerna jag tänkt köpa inom en snar framtid! Han kommer vara så jävla söt i sin nya grimma och jag hoppas mongot gillar sin boll.. annars får jag honom göra det. ;)
 
 
vad gillar ni hans sommaroutfit?
 
Elinor åkte hem efter paketöppningen, och som vi brukar säga "när katten är borta dansar råttorna på bordet", jag och Maja plockade såklart fram chips och dip. 

you're the closest to heaven that i'll ever be

Berättelsen om Pi hette den!! Och den var bra, inte dålig, inte jättebra men bra. Jag trode faktiskt den skulle vara nästan jättebra, men ska den vara det måste man gråta minst en gång och det gjorde jag inte. Ni som var med mig på breaking dawn pt.2 kan ju alltså konstatera att den var jättebra.
 
Ikväll ska jag fira jul med fina vännerna, Maja och Elinor.<3 Lite tråkigt dock att Elinors ena julklapp från mig och Maja inte har kommit än. :/
Men först ska jag till stallet, åkte inte dit igår medtanke på att jag gick upp vid typ 5 mohihioi men idag ska fläsket få röra på sig!
 
 
 

tjäna

Godmorgon typ..? Haha inte riktigt, varit vaken en stund faktiskt. ;) Sovit så jääkla gott inatt heheh vilket var väldigt välbehövligt.
 
Igentligen borde jag vara i stallet nu och igentligen borde pappa hämta mig om en stund, men oj vad svårt allt blir när man inte har nån mobil.. fick en iPhone igår men inte vet jag hur man aktiverar simkortet så jag är fast hos mamma som inte kommer hem förens sent ikväll. 
 
 
Julafton igår var ganska mysigt, men det kunde slutat bättre. Fick iallafall massa fina julklappar, bara sånt jag önskat mig!
- iPhone 4s vit<3
- Högtalare som man både kan ha till datorn och iPhonen
- En hårddisk
- En svart väska från Granit
- Nesecär + sminkväska
- Parfym
- Askar
- 3par superfina strumpor
- Biobiljetter
- Mjukisbxor, skitfula hahah
- Ett armband med bambi, så sött
- En pannlampa HAHA
- Kalender
- En ring
- Plånbok
- En t-shirt med Her Bright Skies (L)
- 2000:-
 
Nu väntar jag bara på en dressyrsadel, en dator och spotify premium.. sen känns mitt liv ganska fullbordat. ;)
 
Ska på bio ikväll, sagan om Pii eller vad den heter. Blir asnajs!

de' fint<3

http://open.spotify.com/track/6QNyYBtiCvzgvRa9XoqtNW
 

Snabbt hej!

Blev precis färdig för julfirande! Vi ska till farmor - kolla kalle anka, äta och öppna julklappar. 8D
 
Var jättemysigt i stallet, var där från halv 8 till 12 hihi.<3 Red på en lång uteritt med Daphnus, borstade & mös och Daphne fick pepparkakor. Han älskar pepparkakor haha! Fast det får han bara på julafton. 
 
Nu ska vi snart åka, pussssssss

God Jul!

Vill bara önska er alla en riktigt god jul.♥ Hoppas ni får allt ni önskat er och mer därtill!
 

no measure of time with you will be long enough

but we'll start with forever
 

23/12 Härlig dag!

Träffade de andra i stallet vid halv 1 och kort därefter skrittade vi, julkläda och med julklapp, bort till Lotta. Lotta fodrar i vårat stall varje dag, utan att få någonting för det. Så som tack rider vi varje år bort med en julklapp, som iår bestod av 2 biljetter till GBG horseshow! 
Daphne var snäll hela tiden, förutom i slutet då jag tänkte ta en galopp på fältet, men jag hade bara en grimma på honom så det gick ju som de gick. ;) Med Fabian och Tyra framför var han inte alltför rolig, studsade, snurrade runt & ville iväg! Hoppade av istället, han är inte rolig när han sticker min knäppis.<3
 
Sedan delade vi ut julklappar! Jag fick så fina saker.. en rosa magic brush, ett rosa grimskaft, ansiktsmask till mig & morötter till Daphne, en pannlampa och toblerone! Tror inte jag glömde nåt nu..
Efter en stunds prat och skratt tränsade jag Daphne, "skjutsade" bort Linda till Riddesberg och red en stund i ridhuset. Det gick helt okej, han var lite okoncentrerad och ville helst köra upp huvudet och pipa iväg.. red bara en kortis tills det gick bra sen fick han sjäv springa av sig. 
 
När jag kom tillbaka till stallet fixade jag allt och sen åkte jag hem till mamma för att duscha och byta om. Drog till Willhelm, Camilla & Lex och firade lite jul med dem. Fick 3 jättefina julklappar!!
 
           
+ en rosa liten termos. :D
 
Imorgon ska jag vara i stallet halv 8 för att släppa ut hästarna och rida ut på bästaste. Älskar att rida på julaftonsmorgon! Men med andra ord måste jag snart gå och lägga mig haha.

dan' före dopparedan'

Godmorgon! Om en liten stund ska jag åka till stallet, myysigt. När jag är färdig där ska jag åka hem till mamma, duscha osv, sen dra till världens bästa storebror och deras vovve Lex.♥ Lite senare ikväll ska jag återigen hem till mamma och äta middag, haha blir mycket farande idag med!
 
Nu ska jag äta frulle, hejsvej.

Daphne 22/12

Då han har haft en liten vintervila longerade jag han bara en stund idag. Han hade lite för mycket överskottsenergi för longering haha, blev ett par bocksprång! Kul att han har roligt iallafall. :)
 
Tog av longergjorden osv och busade runt lite en stund, idag galopperade han för första gången i inkallning! Gjorde inte mycket mer än så utan hoppade upp en stund och tränade lite svängar och halter. Han stannar alltid men ibland tar de ett par meter, speciellt från galopp för då travar han en bra bit innan skritt. Nåt att träna på!
 
Imorgon ska jag till stallet runt 12, vi ska rida på julritt och dela ut julklappar. Så det är nog bäst att jag börjar fundera på att sova.. vi hörs imon! 
  

Åh, har saknat detta

Lång dag idag, först till a6 sen till Charlies och vidare till Hööks! På a6 handlade Maja julklappar till familjen, jag var mest där som stöd och hjälp haha! På Charlies kollade vi mest runt, vad mycket man vill ha.., och på Hööks köpte jag små julklappar till stallkompisarna. :) 
 
Åkte till stallet en stund och nu sitter jag hemma, helt sluuut! Kollar på dödsrelikerna pt.1, pt.2 börjar efter - snacka om härlig lördag. ;)
 
Nu ska jag skriva en liten presentation, hejsålänge.

Presentation

Mitt namn är Vendela Törnqvist. Jag är 15 år gammal och bor i Jönköping, går i 9an på Prolympia. 
När jag var runt 5 år började jag rida på Vissmålens Ridklubb, världens bästa ridskola. Förutom ridskolan har jag även haft 3 medryttarponnyer och 3 foderponnyer.
Jag minns inte riktigt de första åren och de första lektionerna, mer än att jag mest skumpade runt på shetlandsponnyn Hjärta. När jag smått började växa ur Hjärta fastnade mitt hjärta för den tjocka, lata och tjuriga Daphne - där har mitt hjärta också stannat. Mina kompisar bytte samtidigt som jag upp sig från shettis till B-ponny, men medans de i takt bytte vidare till C-ponny/D-ponny, stannade jag kvar hos Daphne. Inte precis något jag ångrar om man säger så. De sista åren red jag inte honom särskilt mycket då jag började förstå att han tröttnade på ridskolan och att vi var klara med varandra gällande ridlektioner. Trots detta så visste jag att om jag nångång skulle få en egen ponny skulle det vara Daphne, något jag hade vetat väldigt länge. 
 
Den 8:e augusti 2011 skrev jag på kontraktet och äntligen var han min, efter åååår av tjat. 
Namnet på min ponny är Golden Sunlight, "Daphne". Han är en liten welsh valack på ca. 130cm, född 1993! Han är en ponny med en vilja av stål och ett hjärta av guld, han vet verkligen vad han vill och är väldigt kärleksfull.
De första veckorna med Daphne var precis så underbara som jag trodde att de skulle vara. Jag kunde stå och borsta i timmar för att sedan bara skritta ut i grimma och grimskaft. Men, energin kom ikapp honom. Han var inte van att bara bli riden en timme om dagen och vila en hel dag i veckan. Han började sticka med mig och slängde av mig ganska ofta. Att träna honom från marken var ingen idé för han var så "offline" som en ponny bara kan vara. När vintern närmade sig gav jag upp och han fick vila.
Han stod i ca 1 månad innan min kompis Elinor började rida honom lite smått, hon tvingade även upp mig men ridpassen var mest skritt på en 10meters volt. 
 
Efter ett tag insåg jag att vi inte kunde ha det såhär. Vi hängde undan tränset och gav oss på markträning/trickträning trots att jag trodde det var omöjligt. Men så kom det en dag då allt bara vände,
Jag red Daphne i halsring i paddocken och innan jag visste ordet av var vi ute i skogen, jag hade hela honom i halsringen - full kontroll. Jag kunde galoppera, rejsa, utan att han det minsta tänkte på att sticka. Den vintern hittade vi varandra på riktigt, vi båda känner varandra utan och innan. Vi har sett båda sidorna av varann och trots att både hans och min dåliga sida kommer fram ibland, kommer jag aldrig ge upp om min ponny. För jag vet vem han är igentligen, och det är ingen mindre än världens mest underbara varelse.
 
Numera rider vi mycket dressyr och det går som en dans! Han har lärt sig många tricks och har helt vänt i markträningen. Han är fullständigt "online" och tycker allt är superkul. 
 
 
Han är det bästa som har hänt mig, den som får mig gå upp på morgonen, den jag älskar allra mest. Mitt allt.
 







 
 
 
Det finns några personer som förtjänar något litet extra, och denhär gången är det ett Tack. 
Tack till Maria som lät mig köpa Daphne såfort de tänkte sälja honom.
Tack till Elinors mormor, mamma, morfar och självklart Elinor för att jag fick ha Daphne hos er.
Ännu mer Tack till Elinor som hjälpte mig när det var som jobbigast med Daphne, för att du tröstade mig när jag kom tillbaka gråtandes från en ridtur, för att du tog hand om Daphne när jag inte klarade det och för att du helt enkelt stod ut med mig.
Tack till pappa som köpte honom, en dag ska jag betala tillbaka vartenda öre han har kostat dig.
Störst Tack går oavkortat till Daphne, för att du förlåtit mig varje gång jag gjort fel, för att du alltid finns och för allt du lärt mig. 

Äntligen!

Äntligen har Maja tagit sig tiden att fixa min blogg! Lika fint som vanligt, tack Maja.♥
 
Ni som tidigare fölt mig och Daphne på ponyretards.blogg.se vet ju redan det mesta om oss, men för själva "ny blogg"-andets (vi låtsas att det är ett ord) skull kör jag väl på en liten presentation imorgon!
Nu tänkte jag nämligen förflytta mig från Majas mysiga soffa, till hennes ännu mysigare säng. 
Puss
 
 
 

RSS 2.0